Retouren

TeamSpullen.nl hanteert een soepel retourbeleid. Je hebt 30 dagen de tijd om jouw bestelling, of een deel hiervan, te retourneren. Uitzondering hier op zijn uitlopende artikelen en artikelen die in de rubriek uitverkoop staan. Deze kunnen wij helaas niet meer retour nemen. De retourtermijn gaat 1 dag na ontvangst van de bestelling in. Kies je ervoor om je bestelling terug te sturen via de post dan is de enige voorwaarde die wij stellen dat de artikelen ongebruikt zijn en, indien redelijkerwijs mogelijk, voorzien van de originele labels en verpakking (dit geldt ook voor eventueel geopend plastic waar kleding in zat). Indien je je volledige bestelling retourneert, zullen wij naast het aankoopbedrag van de artikelen ook de oorspronkelijke verzendkosten vergoeden. Als je slechts een deel van je bestelling retourneert, worden deze oorspronkelijke verzendkosten niet vergoed. 

TeamSpullen.nl vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 30 dagen volgend op de dag waarop de consument de herroeping heeft aangemeld. Tenzij TeamSpullen.nl aanbiedt het product zelf af te halen, mag TeamSpullen.nl wachten met terugbetalen tot zij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. TeamSpullen.nl gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Wijziging retourbeleid t.a.v. verzendkosten retouren

De retour verzendkosten zijn voor rekening klant. Via ons retourportaal kan eenvoudig een retour verzendlabel worden aangeschaft voor DHL of PostNL  Wat moet je doen:

  1. meld je retour binnen maximaal 30 dagen na aankoop aan via retouren@teamspullen.nl
  2. vermeld in de mail het bestelnummer en welk(e) artikel(en) je wil retourneren of omruilen. 
  3. wij mailen je vervolgens instructies hoe je via ons retourportaal een DHL of POSTNL verzendlabel kan aanschaffen waarmee je de retourzending kan versturen. 
  4. print het verzendlabel en plak deze op de doos. Hergebruik bij voorkeur de originele verzenddoos, verzendzak of brievenbusdoos om het product te versturen en voeg, indien nog in bezit, de pakbon toe.
  5. geef je pakket af bij een DHL Parcelshop of PostNL afgiftepunt.
  6. wil je één of meer artikelen omruilen dan sturen wij, nadat wij deze retour hebben ontvangen, voor onze rekening nieuwe artikelen naar u toe.


Wil je geen gebruik maken van bovenstaande retour verzendservice, stuur dan binnen maximaal 30 dagen na aankoop een mail naar retouren@teamspullen.nl en meld de artikelen aan die je wil retourneren. Vermeld hierbij ook het weborder nummer. Stuur de artikelen binnen maximaal 30 dagen na aanmelding van de retour terug. Download het retourformulier. Print deze uit en vul hem zo volledig mogelijk in. Stuur de retourzending vervolgens samen met het ingevulde formulier en voldoende gefrankeerd op naar:

TeamSpullen.nl
Hazeveld 24
2405 AE Alphen aan den Rijn

Let op: indien je in aanmerking bent gekomen voor gratis verzendkosten en je bestelwaarde is door de retour onder de gratis verzend drempel van € 75,00 (voor België € 150,00) gekomen, dan behouden wij ons het recht voor om deze verzendkosten alsnog in rekening te brengen en deze in mindering te brengen op terug te storten bedragen. Ook behouden wij ons het recht voor om berekende staffelprijzen, indien van toepassing, te corrigeren aan de hand van de werkelijk afgenomen aantallen.


Let op: Indien er geen retourformulier is meegestuurd, kunnen wij de retour helaas niet afhandelen. Heb je geen retourformulier bij de hand, voeg dan een papier toe met daarop in ieder geval jouw naam en ordernummer zodat wij genoeg informatie hebben om jouw retourzending te verwerken.

Ruilen?
Wil je hetzelfde artikel in een andere maat of kleur stuur ons dan een mail. Indien het artikel in de gewenste maat of kleur voorradig is, zullen wij deze gedurende de toegestane termijn reserveren en kosteloos opsturen na ontvangst van je retourzending. Wil je een ander item ontvangen? Neem dan contact met ons op of plaats dan een nieuwe order. Van de retourgezonden artikelen zullen wij in dat geval het aankoopbedrag terugstorten.

Retourformulier 

download retourformulier DOC

download retourformulier PDF

Klachtenafhandeling

Heb je een klacht over de dienstverlening van TeamSpullen.nl, dan willen wij je vriendelijk vragen deze via e-mail kenbaar te maken. Stuur een e-mail naar support@teamspullen.nl  met een duidelijke omschrijving van je klacht. Wij zullen de ontvangst per e-mail bevestigen en je klacht binnen 30 dagen na ontvangst inhoudelijk beantwoorden en ons uiterste best doen om deze naar ieders tevredenheid op te lossen. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kan je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar TeamSpullen.nl bij is  aangesloten.  Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om een geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).